Showing all 7 results
Kenya Rukira sugrįžo! Šį kartą – pasikeitusi. Rukiros ūkis, įsikūręs Nyeryje, yra žinomas dėl stabilios temperatūros ir derlingos žemės, gausios fosforo. Drauge su dideliu aukščiu ir pastoviais sezoniniais krituliais – sąlygos sudaro idealų klimatą kavamedžių augimui.
Kenya Rukira pasižymi dideliu rūgštingumu ir prinokusių vaisių skoniu. Ši kava turi mėlynių, slyvų, raudonųjų serbentų ir greipfrutų natų. Vidutiniškai tankios konsistencijos, išraišingos rūgštelės.
KILMĖ: Kenya, Nyeri
AUGIMO AUKŠTIS: 1868 m.
PORŪŠIS: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
APDIRBIMO BŪDAS: Washed (plauta)
SKRUDINIMAS: Šviesus
POSKONIAI: Mėlynė, slyva, raudonasis serbentas
Ruanda Akagera
Mukama regione, Ruandoje auganti Akagera kava negali pasigirti gausiais krituliais išsiskiriančiu klimatu. Tačiau džiaugiasi derlinga ir turtinga dirva: didžioji žemių dalis patenka į saugomo Akageros nacionalinio parko teritoriją.
Ji apdorota anaerobiniu būdu. Rankomis skintos uogos sudėtos į konteinerius iš kurių visiškai pašalintas oras. Vakumuotos kavos pupelės konteineriuose praleido net 74 valandas. Po to, kavos pupelės džiovintos ir galiausiai – atskirtos nuo minkštimo bei paruotos kelionei į mūsų skrudintuvą!
KILMĖ: Ruanda, Mukama sector
AUGIMO AUKŠTIS: 1840 m.
PORŪŠIS: Bourbon (BM 139 ir RAB C15)
APDIRBIMO BŪDAS: Anaerobinis 74 val.
SKRUDINIMAS: Šviesus
POSKONIAI: Kriaušė, papaja, geltonas kivis, džiovinti abrikosai, kakava.
Alaka pavadintas kaimo, kuriame renkama kava, garbei. Tai natūralaus proceso kava, džiovinama saulėje. Ekologiška, Guji Alaka kava yra užauginta tik natūraliomis sąlygomis.
Kaip ir daugelyje Etiopijos kavos auginimo regionų, Guji zonos kultūra, esanti pietuose, skiriasi nuo Woredų zonos ir byloja apie kavą auginančių žmonių įvairovę. Guji mieste statoma daugiau mažų plovimo stočių, kad būtų tobulinamas kavos apdorojimas, kuriuo Etiopijos kavos augintojai galėtų didžiuotis. Pagrindinis zonos gėlo vandens šaltinis yra Ganale Dorya upė, kuri taip pat veikia kaip ribos linija su kaimynine Bale zona rytuose.
KILMĖ: Ethiopia, Guji
AUGIMO AUKŠTIS: 2075 m.
PORŪŠIS: Heirloom
APDIRBIMO BŪDAS: Džiovinta (natural)
SKRUDINIMAS: Šviesus
POSKONIAI: Uogos, karamelė, apelsinas, uogienė.
Los Pirineos ūkį, esantį Salvadoro Usulután regione, valdo Diego Baraona. Jis tęsia ne tik savo tėvo Gilberto tradicijas, bet ir jo protėvių patirtį kavoje, trukančią jau 130 metų.
Ūkis yra 1400 metrų virš jūros lygio ant atskiro ugnikalnio šlaito. Unikali padėtis sukuria klimatą, nepanašų į bet kurį kitą – saulėtos dienos ir vėsus vėjelis tampa idealia aplinka augti kavamedžiams.
KILMĖ: Salvador, Unsulutan
AUGIMO AUKŠTIS: 1400 m.
PORŪŠIS: Pacamara
APDIRBIMO BŪDAS: Džiovinta (natural)
SKRUDINIMAS: Šviesus – vidutinis
POSKONIAI: Vyšnios, juodas šokoladas, apelsinas, skrudinti lazdyno riešutai
Luis Anastasio Castro sekė savo prosenelių pėdomis ir vienas pirmųjų sukūrė mikro malūną, kuriame kasdien dirba su savo šeima. O Castro šeima įsikūrusi Tarrazu regione ne šiaip sau: vietos klimatui būdingi du itin ryškūs metų laikai (7 mėn. trunkantis lietus ir 5 mėn. trukmės sausasis sezonas), kurie kavos uogoms padeda pražysti kartu. Be mikro malūno, Luiso šeima turi ir mažą skrudintuvą bei kavinę San Pablo mieste. O Luiso sūnus, pavadintas tėčio vardu, ne tik moko baristos amato vietos pradinėje mokykloje, tačiau ir išdidžiai dalyvauja Kosta Rikos baristų čempionate.
KILMĖ: Kosta Rika. Tarrazu
AUGIMO AUKŠTIS: 1800 m
PORŪŠIS: Catuai
APDIRBIMAS: Red honey
SKRUDINIMAS: Šviesus – vidutinis
POSKONIS: Šokoladas, vynuogė, žalia arbata, citrusai.
Kosta Rika Los Duran
Duran šeimos kavamedžių ūkis įsikūręs Sarchí kaime, Vakarų slėnyje Kosta Rikoje. Eduardo Duran ūkyje dirba su trimis sūnumis ir šiandien pripažįsta, jog be tradicijų tęsimo, kavos gamyboje reikia būti novatoriškais. Duran ūkio klimatas, rodos, specialiai sukurtas kavos auginimui. Ūkio aukštis siekia 800-1400 metrų virš jūros lygio, oro drėgnumas siekia 81%, o vidutinė temperatūra – 21 laipsnis. Vakarų slėnis lietaus sulaukia kas antrą-trečią dieną. Štai ir tobulas kavos auginimo klimatas.
Kosta Rika Los Duran apdorota Black Honey būdu: neatskyrus kavos pupelių nuo uogų, jos ant pakeltų lovų džiovintos 21 dieną, uždengus. Toks apdorojimo būdas suteikia kavai daug netikėtų natų: nuo raudonojo vyno, susimaišiusio su juodoju šokoladu, iki mandarinų ir karamelės saldumo.
KILMĖ: Kosta Rika, West Valley
AUGIMO AUKŠTIS: 1375 m.
PORŪŠIS: Victoria 4
APDIRBIMO BŪDAS: Black Honey
SKRUDINIMAS: Šviesus
POSKONIAI: karamelė, juodasis šokoladas, raudonasis vynas, mandarinai.
Kiekvieno ryto kavos mišinys, budinantis ne tik kofeino kiekiu, bet ir subalansuotu, stabiliu skoniu. House Blend kuria nenutrūkstamą santykį su žmonėmis, kurių skonio receptoriai yra tiesiog įsipareigoję klasikai.
KILMĖ: Brazilija, Kolumbija, Gvatemala
SKRUDINIMAS: Vidutinis – tamsus
POSKONIS: Subalansuotas saldumas, kakava, juodas šokoladas.