fbpx

a

Rodoma 1–12 iš 25

  • Ethiopia Udeye Organic

    12.0046.00

    Yirgacheffe kavos augintojai paprastai yra kelių kartų smulkūs žemės savininkai, kartais ūkininkaujantys vos keliuose hektaruose! Dauguma Yirgacheffe kavos parduodamos kaip uogos, centralizuotose plovimo stotyse, kurios padeda toliau atskirti skonio profilius.

    Daugelis Yirgacheffe laiko kavos gimimo vieta, o šiame regione auginami kavamedžiai yra natūraliai paplitęs paveldimų veislių mišinys, auginamas tarp kitų rūšių kavos soduose.

    KILMĖ: Ethiopia, Yirgacheffe
    AUGIMO AUKŠTIS:
    2075 m.
    PORŪŠIS:
    Heirloom
    APDIRBIMO BŪDAS:
    Džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS:
    Šviesus
    POSKONIAI:
    Nektarinas, raudonasis apelsinas, mėlynė, vanilė.

  • Costa Rica El Papal

    12.0046.00

    Luis Anastasio Castro sekė savo prosenelių pėdomis ir vienas pirmųjų sukūrė mikro malūną, kuriame kasdien dirba su savo šeima. O Castro šeima įsikūrusi Tarrazu regione ne šiaip sau: vietos klimatui būdingi du itin ryškūs metų laikai (7 mėn. trunkantis lietus ir 5 mėn. trukmės sausasis sezonas), kurie kavos uogoms padeda pražysti kartu. Be mikro malūno, Luiso šeima turi ir mažą skrudintuvą bei kavinę San Pablo mieste. O Luiso sūnus, pavadintas tėčio vardu, ne tik moko baristos amato vietos pradinėje mokykloje, tačiau ir išdidžiai dalyvauja Kosta Rikos baristų čempionate.

    KILMĖ: Kosta Rika. Tarrazu
    AUGIMO AUKŠTIS: 1800 m
    PORŪŠIS: Catuai
    APDIRBIMAS: Red honey
    SKRUDINIMAS: Šviesus – vidutinis
    POSKONIS: Šokoladas, vynuogė, žalia arbata, citrusai.

  • Colombia La Cristalina

    11.0042.00

    Colombia La Cristalina augina net trys Valdesų šeimos ūkiai: „Parana“, „La Cristalina“ ir „San Pablo“. Jie pasižymi nepriekaištingu kavos produkcijos lygiu dėl bendro 421 000 medžių skaičiaus, iš kurių net 142 000 sudaro būtent Colombia La Cristalina kavamedžiai!

    Kiekvienais metais dalis yra ūkio atsodinama, siekiant išsaugoti biologinę įvairovę. O kavos pupelės plaunamos ekologiniame malūne, kur kavos uogų minkštimas yra apdorojamas kompostuojant bei paverčiamas organinėmis trąšomis kavamedžiams.

    Colombia La Cristalina pupelės išsiskiria natūraliu perdirbimu, kuris prasideda 18-kos valandų fermentacija ir baigiasi 20 dienų nuolat kontroliuojamu džiovinimu.

     

    KILMĖ: Kolumbija. Caldas, Finca La Cristalina
    AUGIMO AUKŠTIS: 1650 m
    PORŪŠIS: Caturra, Castillo, Bourbon
    APDIRBIMAS: Džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Šaltalankis, raudonas vaisius, raudonasis apelsinas, juodas šokoladas.

  • El Salvador La Dalia

    10.0038.00

    Kava, kuriai liaupsių per daug nebus. Džiovinta saulėje ir 72 val. anaerobiniu būdu fermentuota plieninėse statinėse. O visa tai dėl svarbaus tikslo – sukurti netikėtą, kompleksišką vaisių skonių paletę. Komplimentai keliauja ne tik išskirtiniam kavos apdorojimo būdui, tačiau ir Gullen šeimos kavos augintojų ūkiui, kurių kava dar 2018 metais iškovojo aukso medalį Vokietijos filtrinės kavos virėjų konkurse! Tai tik įrodo, jog šeimos pastangos pasiteisina su kaupu. O ar pasiteisino El Salvador Finca La Dalia, spręskite patys.

    KILMĖ: Salvadoras, Cuyanauzul
    AUGIMO AUKŠTIS: 1400 – 1450 m.
    PORŪŠIS: Bourbon
    APDIRBIMO BŪDAS: Džiovinta (natural), 72 val. anaerobinė fermentacija
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Žalias obuolys, baltoji arbata, persikas, razinos

  • Uganda Kanungu

    10.0038.00

    Kava, kurios labai laukėme ir džiaugiamės gavę! Uganda Kanungu pas mus atkeliauja tiesiai iš Kingsley Griffino ūkio, nutolusio į pietvakarius nuo Ugandos sostinės, Kampalos. Jauna, bet veržli – taip būtų galima apibūdinti šią kavą. Šiuo metu ūkis sparčiai auga: netrukus kavamedžiai išsiplės per 12 hektarų plotą.

    KILMĖ: Uganda. Kinungo, Bwindi
    AUGIMO AUKŠTIS: 1300 – 1500 m
    PORŪŠIS: SL-28, SL-14, SL-34
    APDIRBIMAS: Plautas (washed)
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIS: Abrikosas, juoda arbata, persikas. Vaisiška, saldi.

  • Kenya Rukira PB

    Kenya Rukira auga apie 120 km. į šiaurę nuo Nairobio, Nyeri miesto apskrityje. Vietos kavos augintojai gali riesti nosis ir džiaugtis savo vulkaniniu dirvožemiu – žinomu dėl gausaus mineralų ir vitaminų kiekio jame. Tai vienas esminių, kavos skonį lemiančių aspektų. Būtent nuo mineralų ir vitaminų kiekio dirvožemyje priklauso būsimas kavos pupelių skonis ir kokybė. Sklinda kalbos, jog šioje srityje užaugo keletas labiausiai vertinamų kavų rūšių pasaulyje.

    KILMĖ: Kenija, Nyeris
    AUGIMO AUKŠTIS: 1868 m.
    PORŪŠIS: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    APDIRBIMO BŪDAS: Plauta (washed)
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Greipfrutas, laimas, persikas, cinamonas

  • Brazil Rainha

    KILMĖ: Brazilija, Minas Gerais
    AUGIMO AUKŠTIS: 1150-1350 m.
    PORŪŠIS: Yellow bourbon
    APDIRBIMO BŪDAS: Džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS: Vidutinis
    POSKONIAI: Šokoladas, kaulavaisiai, citrusai. Gėliška

    8.0028.00
  • Honduras Comicovel

    COMICOVEL kooperatyvą sudaro smulkūs ūkininkai, kavą auginantys ekologiškai ir daugiausia savo dėmesio skirdami bendram aplinkos tvarumui. Iki šiol jie padėjo net 1400 gamintojų paversti savo ūkius ekosistemomis, saugančiomis mišką ir jo gėlo vandens šaltinius. Visi projekte dalyvaujantys gamintojai ūkininkauja ekologiškai.

    Kavos augintojai apdoroja kavą naudodami pagrindines išspaudų pašalinimo ir fermentacijos infrastruktūras. Dauguma jų turi medinius bunkerius kavos uogoms su papildoma talpa fermentacijai. Kava fermentuojama rezervuaruose 18-24 valandas ir išplaunama plovimo kanaluose.

    KILMĖ: Honduras, Opalaca
    AUGIMO AUKŠTIS: 1500 m.
    PORŪŠIS: Lempira
    APDIRBIMO BŪDAS: Washed (plautas)
    SKRUDINIMAS: Vidutinis
    POSKONIAI: Skrudintas migdolas, citrusiniai vaisiai. Gėliška, šilkinė.

    8.0028.00
  • HOUSE BLEND

    Kiekvieno ryto kavos mišinys, budinantis ne tik kofeino kiekiu, bet ir subalansuotu, stabiliu skoniu. House Blend kuria nenutrūkstamą santykį su žmonėmis, kurių skonio receptoriai yra tiesiog įsipareigoję klasikai.

    KILMĖ: Brazilija, Kolumbija, Gvatemala
    SKRUDINIMAS: Vidutinis – tamsus
    POSKONIS: Subalansuotas saldumas, kakava, šokoladas.

    23.00
  • Raffaello

    Tortas, apie kurį papasakoti užtenka dviejų žodžių: kokoso drožlės. Jos persismelkusios visur: pradedant biskvitu, traškiu belgiško baltojo šokoladu sluoksniu, to pačio šokolado kremu, šio kremo rutuliukais su keptais migdolais. Ir užbaigiant – šviežiai smulkintomis kokosų drožlėmis, apliejančiomis jo paviršių.

    Svoris: 1.3kg

    Jūsų užsakymą pagaminsime per 1 – 3 d.d.
    SVARBU: desertus galima atsiimti TIK KAVINĖJE.

    31.20
  • Komplektas: mango ir šokolado musai

    Mažos, bet nuodėmės… kurioms atsispirti per sunku. Du putėsiai, kurie skiriasi, kaip diena ir naktis: 

    Mango – su maskarpone, grietinėle, mangų tyre ir maltų migdolų biskvitu; 

    Šokoladinis – grietinėlės ir belgiško juodojo šokolado kremas, vyšnios, traškus šokoladinis sluoksnis ir maltų migdolų biskvitas.

    Jūsų užsakymą pagaminsime per 1 – 3 d.d.
    SVARBU: desertus galima atsiimti TIK KAVINĖJE.

    8.40
  • Komplektas: keturi mango keksiukai

    Saldaus džiaugsmo komplektas – nuglostyti mūsų konditerės keksiukai. Graikiškas, nesaldintas jogurtas, natūrali mangų tyrė ir… viskas! O viršus pagardintas natūralių mango ir pasiflorų tyrių bei maskarponės ir grietinėlės kremu.

    Jūsų užsakymą pagaminsime per 1 – 3 d.d.
    SVARBU: desertus galima atsiimti TIK KAVINĖJE.

    7.20