fbpx

a

Showing all 8 results

  • Colombia El Mirador

    Kolumbija El Mirador

    El Mirador ūkiui šeimininkauja Elkino Guzmano šeima, kuri kavos pupeles augina daugiau nei 70 metų. Paskutinius dvylika – skirdama kavos perdirbimo technologijų eksperimentams. 

    Įsikūrę Palestinoje, El Portal kaime, Guzmanai gali pasigirti 32 hektarų ploto ūkiu ir tokiomis kavos rūšimis, kaip Catiope, Mokka, Tabi, Geisha, Orange. Šeimininkai domisi novatoriškais fermentacijos metodais. Vieną jų galite pajusti mėgaudamiesi šia kava. Kavos pupelių fermentacija su… braškėmis!

    Rankomis rinktos kavos pupelės sudėtos į plastikines statines kartu su braškėmis. Ir fermentuotos drauge 60 valandų. Vėliau, statinės papildytos mielėmis, paruoštomis fermentuojant kavą tuo pačiu principu, tik iš kur kas mažesnio kiekio. Statinės fermentuotis paliktos dar 270 valandų. Bendras fermentacijos laikas: 330 valandų. Galiausiai, fermentuotos pupelės atskiriamos nuo braškių ir džiovinamos.

     

    KILMĖ: Kolumbija. Huila, Finca La Cristalina
    AUGIMO AUKŠTIS: 1550 – 1750 m
    PORŪŠIS: Catiope
    APDIRBIMAS: Naturra strawberry
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Uogų marmeladas, brakės, ličiai

  • Colombia La Cristalina

    Colombia La Cristalina augina net trys Valdesų šeimos ūkiai: „Parana“, „La Cristalina“ ir „San Pablo“. Jie pasižymi nepriekaištingu kavos produkcijos lygiu dėl bendro 421 000 medžių skaičiaus, iš kurių net 142 000 sudaro būtent Colombia La Cristalina kavamedžiai!

    Kiekvienais metais dalis yra ūkio atsodinama, siekiant išsaugoti biologinę įvairovę. O kavos pupelės plaunamos ekologiniame malūne, kur kavos uogų minkštimas yra apdorojamas kompostuojant bei paverčiamas organinėmis trąšomis kavamedžiams.

    Colombia La Cristalina pupelės išsiskiria natūraliu perdirbimu, kuris prasideda 18-kos valandų fermentacija ir baigiasi 20 dienų nuolat kontroliuojamu džiovinimu.

     

    KILMĖ: Kolumbija. Caldas, Finca La Cristalina
    AUGIMO AUKŠTIS: 1650 m
    PORŪŠIS: Caturra, Castillo, Bourbon
    APDIRBIMAS: Džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Šaltalankis, raudonas vaisius, raudonasis apelsinas, juodas šokoladas.

    11.0042.00
  • Rwanda Akagera

    Ruanda Akagera

    Mukama regione, Ruandoje auganti Akagera kava negali pasigirti gausiais krituliais išsiskiriančiu klimatu. Tačiau džiaugiasi derlinga ir turtinga dirva: didžioji žemių dalis patenka į saugomo Akageros nacionalinio parko teritoriją. 

    Ji apdorota anaerobiniu būdu. Rankomis skintos uogos sudėtos į konteinerius iš kurių visiškai pašalintas oras. Vakumuotos kavos pupelės konteineriuose praleido net 74 valandas. Po to, kavos pupelės džiovintos ir galiausiai – atskirtos nuo minkštimo bei paruotos kelionei į mūsų skrudintuvą!

    KILMĖ: Ruanda, Mukama sector
    AUGIMO AUKŠTIS: 1840  m.
    PORŪŠIS: Bourbon (BM 139 ir RAB C15)
    APDIRBIMO BŪDAS: Anaerobinis 74 val.
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Kriaušė, papaja, geltonas kivis, džiovinti abrikosai, kakava. 

    14.0050.00
  • Kenya Rukira AA

    Kenya Rukira sugrįžo! Šį kartą – pasikeitusi. Rukiros ūkis, įsikūręs Nyeryje, yra žinomas dėl stabilios temperatūros ir derlingos žemės, gausios fosforo. Drauge su dideliu aukščiu ir pastoviais sezoniniais krituliais – sąlygos sudaro idealų klimatą kavamedžių augimui.

    Kenya Rukira pasižymi dideliu rūgštingumu ir prinokusių vaisių skoniu. Ši kava turi mėlynių, slyvų, raudonųjų serbentų ir greipfrutų natų. Vidutiniškai tankios konsistencijos, išraišingos rūgštelės.

    KILMĖ: Kenya, Nyeri
    AUGIMO AUKŠTIS:
    1868 m.
    PORŪŠIS:
    SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    APDIRBIMO BŪDAS:
    Washed (plauta)
    SKRUDINIMAS:
    Šviesus
    POSKONIAI:
    Mėlynė, slyva, raudonasis serbentas

    12.0046.00
  • Ethiopia Alaka Organic

    Alaka pavadintas kaimo, kuriame renkama kava, garbei. Tai natūralaus proceso kava, džiovinama saulėje. Ekologiška, Guji Alaka kava yra užauginta tik natūraliomis sąlygomis.

    Kaip ir daugelyje Etiopijos kavos auginimo regionų, Guji zonos kultūra, esanti pietuose, skiriasi nuo Woredų zonos ir byloja apie kavą auginančių žmonių įvairovę. Guji mieste statoma daugiau mažų plovimo stočių, kad būtų tobulinamas kavos apdorojimas, kuriuo Etiopijos kavos augintojai galėtų didžiuotis. Pagrindinis zonos gėlo vandens šaltinis yra Ganale Dorya upė, kuri taip pat veikia kaip ribos linija su kaimynine Bale zona rytuose.

    KILMĖ: Ethiopia, Guji
    AUGIMO AUKŠTIS:
    2075 m.
    PORŪŠIS:
    Heirloom
    APDIRBIMO BŪDAS:
    Sausas (natural)
    SKRUDINIMAS:
    Šviesus
    POSKONIAI:
    Uogos, karamelė, apelsinas, uogienė.

    11.0042.00
  • Brazil Lagoa

    “Sítio Alto Lagoa” priklauso Délio Seringui ir jo šeimai Espírito Santo valstijoje. Délio senelis iš pradžių nusipirko šią žemę, kurią 1970-aisiais paveldėjo Délio tėvas Nivaldo Seringas. Nivaldo šioje žemėje pasodino pirmuosius kavamedžius ir daugelį metų gamino tradicinę kavą.

    2007 m. Nivaldo pasidalijo žemę su Délio ir jo seserimi. Délio perėmė tėvo nuosavybės valdymą ir tęsė tradicinės kavos gamybą. Tačiau 2009 m. jo draugas ir kaimynas Valdiras Manskas paskatino jį susitelkti į aukštos kokybės rūšinės kavos gamybą, pasinaudojant kokybiškomis vietovės auginimo sąlygomis. Nuo tada Délio pradėjo tobulinti ūkį, statydamas terasas, kad geriau išdžiovintų kavą, ir taikyti modernius derliaus nuėmimo metodus.

    Šiandien Délio kartu su savo šeima, įskaitant žmoną Irinéia Ratwik ir sūnų Mikaelį, daug dėmesio skiria kokybei ir nuolatiniam produkto tobulinimui. Septynių hektarų ūkyje auga keturi hektarai Catuai ir Catucai medžių, iš kurių kasmet užauginama apie 150 maišų kavos.

    KILMĖ: Brazilija, Montanhas do Espirito Santo
    AUGIMO AUKŠTIS: 995 m.
    PORŪŠIS: Catucai
    APDIRBIMAS: Plautas (washed)
    SKRUDINIMAS: Šviesus – vidutinis
    POSKONIS: Karamelė, juodas šokoladas, gervuogė, citrusai.

    8.0028.00
  • HOUSE BLEND

    Kiekvieno ryto kavos mišinys, budinantis ne tik kofeino kiekiu, bet ir subalansuotu, stabiliu skoniu. House Blend kuria nenutrūkstamą santykį su žmonėmis, kurių skonio receptoriai yra tiesiog įsipareigoję klasikai.

    KILMĖ: Brazilija, Kolumbija, Gvatemala
    SKRUDINIMAS: Vidutinis – tamsus
    POSKONIS: Subalansuotas saldumas, kakava, juodas šokoladas.

    23.00
  • Slava Ukraini

    Ateinant gražiausioms metų šventėms, pakuojame SLAVA UKRAINI kavą, už kurią 100% surinktos sumos keliaus 1K PARAMOS FONDUI.

    Pakuojame 150 pakelių kavos, kurią kviečiame dovanoti artimiems. Ir tuo pačiu aukoti UKRAINAI.

    Informaciją apie pervestus pinigus dalinsimės savo soc. medijų paskyrose.

    KILMĖ: Brazilija, Cerado Mineiro
    AUGIMO AUKŠTIS: 1100 m
    PORŪŠIS: Catuai
    APDIRBIMAS: Džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS: Vidutinis
    POSKONIS: Džiovinta vyšnia, juodasis šokoladas, migdolai.

    12.00