fbpx

a

Rodoma 1–12 iš 26

  • Costa Rica Nacientes

    9.0032.00

    Luis Anastasio Castro sekė savo prosenelių pėdomis ir vienas pirmųjų sukūrė mikro malūną, kuriame kasdien dirba su savo šeima. O Castro šeima įsikūrusi Tarrazu regione ne šiaip sau: vietos klimatui būdingi du itin ryškūs metų laikai (7 mėn. trunkantis lietus ir 5 mėn. trukmės sausasis sezonas), kurie kavos uogoms padeda pražysti kartu. Be mikro malūno, Luiso šeima turi ir mažą skrudintuvą bei kavinę San Pablo mieste. O Luiso sūnus, pavadintas tėčio vardu, ne tik moko baristos amato vietos pradinėje mokykloje, tačiau ir išdidžiai dalyvauja Kosta Rikos baristų čempionate. 

    Kilmė: Kosta Rika. Tarrazu
    Augimo aukštis: 1800 m
    Porūšis: Catuai
    Apdirbimas: Red honey
    SKRUDINIMAS: Šviesus – vidutinis
    Poskonis: Karamelė, vyšnia. Saldi, kreminė, sodri.

  • El Salvador La Dalia

    9.0032.00

    Kava, kuriai liaupsių per daug nebus. Džiovinta saulėje ir 72 val. anaerobiniu būdu fermentuota plieninėse statinėse. O visa tai dėl svarbaus tikslo – sukurti netikėtą, kompleksišką vaisių skonių paletę. Komplimentai keliauja ne tik išskirtiniam kavos apdorojimo būdui, tačiau ir Gullen šeimos kavos augintojų ūkiui, kurių kava dar 2018 metais iškovojo aukso medalį Vokietijos filtrinės kavos virėjų konkurse! Tai tik įrodo, jog šeimos pastangos pasiteisina su kaupu. O ar pasiteisino El Salvador Finca La Dalia, spręskite patys.

    Kilmė: Salvadoras, Cuyanauzul
    Augimo aukštis: 1400 – 1450 m.
    Porūšis: Bourbon
    Apdirbimo būdas: Džiovinta (natural), 72 val. anaerobinė fermentacija
    Skrudinimas: Šviesus
    Poskoniai: Žalias obuolys, baltoji arbata, persikas, razinos

     

  • Uganda Kanungu

    9.0032.00

    Kava, kurios labai laukėme ir džiaugiamės gavę! Uganda Kanungu pas mus atkeliauja tiesiai iš Kingsley Griffino ūkio, nutolusio į pietvakarius nuo Ugandos sostinės, Kampalos. Jauna, bet veržli – taip būtų galima apibūdinti šią kavą. Šiuo metu ūkis sparčiai auga: netrukus kavamedžiai išsiplės per 12 hektarų plotą.

    Kilmė: Uganda. Kinungo, Bwindi
    Augimo aukštis: 1300 – 1500 m
    Porūšis: SL-28, SL-14, SL-34
    Apdirbimas: Plautas (washed)
    Skrudinimas: Šviesus
    Poskonis: Abrikosas, juoda arbata, persikas. Vaisiška, saldi.

  • Colombia La Cristalina

    10.0036.00

    Itin mažais kiekiais auginamos kavos pupelės, kuriomis gali džiaugtis ir mūsų svečiai! Vos dešimt maišų: toks šių metų Kolumbijos Finca La Cristalina ūkio derlius. O iš jų net keturi maišai bus suberti į Strange Love skrudintuvą. Klausti, ar verta, turbūt nereikia. 

    Tik ragauti, ragauti.

    KILMĖ: Kolumbija. Caldas, Finca La Cristalina
    AUGIMO AUKŠTIS: 1650 m
    PORŪŠIS: Caturra
    APDIRBIMAS: Džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS: Šviesus
    POSKONIAI: Raudonasis serbentas, pasiflora, mandarinas, krembriulė.

  • Ethiopia Chelchele Organic

    10.0036.00

    Chelchele yra vietovė, kurios vardu pavadinta ten įsikūrusi kavos apdirbimo stotis. Ji gali pasigirti puikiu vietos reljefu ir vandens telkinių pasiskirstymu, kurie yra itin svarbūs kavos pupelių auginimui. Į šią stotį vietos ūkininkai neša savo kavos derlių, apdirbimui. 

    Nors, iš šono, skamba mechaniškai tai nėra tik stotis. Ji priklauso METAD kavos fermai, kuri nuo 2013 metų puoselėja kavos augintojų programą, kur METAD moko vietos ūkininkus kavos auginimo subtilybių. Ūkio gyvenimą diktuoja vertybės: dalį pelno jie investuoja į vietos klinikos, pradinės mokyklos ir vandens šulinių statybas. 

    Ethiopia Chelchele Organic yra METAD ūkio sertifikuota kava, kuri auga 1800 – 2200 metrų aukštyje. Ji apdirbama natūraliai, džiovinant kavos pupeles saulėje.

    Kilmė: Ethiopia, Yirgacheffe
    Augimo aukštis: 2000 m.
    Porūšis: Heirloom
    Apdirbimo būdas: Džiovinta (natural)
    Skrudinimas: Šviesus
    Poskoniai: Migdolas, gvajava, papaja, braškė, laimas

  • Kenya Rukira

    9.0032.00

    Kenya Rukira auga apie 120 km. į šiaurę nuo Nairobio, Nyeri miesto apskrityje. Vietos kavos augintojai gali riesti nosis ir džiaugtis savo vulkaniniu dirvožemiu žinomu dėl gausaus mineralų ir vitaminų kiekio jame. Tai vienas esminių, kavos skonį lemiančių aspektų. Būtent nuo mineralų ir vitaminų kiekio dirvožemyje priklauso būsimas kavos pupelių skonis ir kokybė. Sklinda kalbos, jog šioje srityje užaugo keletas labiausiai vertinamų kavų rūšių pasaulyje. 

    Kilmė: Kenija, Nyeris
    Augimo aukštis: 1868 m.
    Porūšis: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    Apdirbimo būdas: Plauta (washed)
    Skrudinimas: Šviesus
    Poskoniai: Greipfrutas, laimas, persikas, cinamonas

  • Brazil Lagoa

    Niwaldo Antonio Rodrigues kartu su broliais Ailtonu ir Maurivanu pasiryžo sekti tėvų pėdomis: net išvykę toli nuo gimtųjų namų, nusprendė tęsti šeimos verslą. Įsigiję žemės sklypą ten, kur prasidėjo jų tėvų kavos kelionė, apsodino kavamedžiais ir laukė. O laukti buvo verta! Fenza De Lagoa kavos pupelės nesibodi apdovanoti sodriu, tik ką iškepto obuolio saldumu.

    KILMĖ: Brazil, Alta Mogiana: Niwaldo Antonio Rodrigues
    AUGIMO AUKŠTIS: 1000 m. 
    PORŪŠIS: Red Catuai
    APDIRBIMO BŪDAS: džiovinta (natural)
    SKRUDINIMAS: vidutinis
    POSKONIAI: keptas obuolys, šokoladas, džiovinti vaisiai

  • Brazil Maria Soraia

    Kilmė: Brazil, Maria Soraia
    Augimo aukštis: 950 m.
    Porūšis: Arara
    Apdirbimo būdas: Džiovinta (natural)
    Skrudinimas: Vidutinis
    Poskoniai: Šokoladas, mėlynė, nuga, granatai

    7.0021.00
  • HOUSE BLEND

    Kiekvieno ryto kavos mišinys, budinantis ne tik kofeino kiekiu, bet ir subalansuotu, stabiliu skoniu. House Blend kuria nenutrūkstamą santykį su žmonėmis, kurių skonio receptoriai yra tiesiog įsipareigoję klasikai.

    Kilmė: Brazilija, Kolumbija, Gvatemala
    SKRUDINIMAS: Vidutinis – tamsus
    Poskonis: Subalansuotas saldumas, kakava, šokoladas.

    19.00
  • Raffaello

    Tortas, apie kurį papasakoti užtenka dviejų žodžių: kokoso drožlės. Jos persismelkusios visur: pradedant biskvitu, traškiu belgiško baltojo šokoladu sluoksniu, to pačio šokolado kremu, šio kremo rutuliukais su keptais migdolais. Ir užbaigiant – šviežiai smulkintomis kokosų drožlėmis, apliejančiomis jo paviršių.

    Svoris: 1.3kg

    Jūsų užsakymą pagaminsime per 1 – 3 d.d.
    SVARBU: desertus galima atsiimti TIK KAVINĖJE.

    31.20
  • Komplektas: mango ir šokolado musai

    Mažos, bet nuodėmės… kurioms atsispirti per sunku. Du putėsiai, kurie skiriasi, kaip diena ir naktis: 

    Mango – su maskarpone, grietinėle, mangų tyre ir maltų migdolų biskvitu; 

    Šokoladinis – grietinėlės ir belgiško juodojo šokolado kremas, vyšnios, traškus šokoladinis sluoksnis ir maltų migdolų biskvitas.

    Jūsų užsakymą pagaminsime per 1 – 3 d.d.
    SVARBU: desertus galima atsiimti TIK KAVINĖJE.

    8.40
  • Komplektas: keturi mango keksiukai

    Saldaus džiaugsmo komplektas – nuglostyti mūsų konditerės keksiukai. Graikiškas, nesaldintas jogurtas, natūrali mangų tyrė ir… viskas! O viršus pagardintas natūralių mango ir pasiflorų tyrių bei maskarponės ir grietinėlės kremu.

    Jūsų užsakymą pagaminsime per 1 – 3 d.d.
    SVARBU: desertus galima atsiimti TIK KAVINĖJE.

    7.20