Niwaldo Antonio Rodrigues kartu su broliais Ailtonu ir Maurivanu pasiryžo sekti tėvų pėdomis: net išvykę toli nuo gimtųjų namų, nusprendė tęsti šeimos verslą. Įsigiję žemės sklypą ten, kur prasidėjo jų tėvų kavos kelionė, apsodino kavamedžiais ir laukė. O laukti buvo verta! Fenza De Lagoa kavos pupelės nesibodi apdovanoti sodriu, tik ką iškepto obuolio saldumu.
KILMĖ: Brazil, Alta Mogiana: Niwaldo Antonio Rodrigues
AUGIMO AUKŠTIS: 1000 m.
PORŪŠIS: Red Catuai
APDIRBIMO BŪDAS: džiovinta (natural)
SKRUDINIMAS: vidutinis
POSKONIAI: keptas obuolys, šokoladas, džiovinti vaisiai
Itin mažais kiekiais auginamos kavos pupelės, kuriomis gali džiaugtis ir mūsų svečiai! Vos dešimt maišų: toks šių metų Kolumbijos Finca La Cristalina ūkio derlius. O iš jų net keturi maišai bus suberti į Strange Love skrudintuvą. Klausti, ar verta, turbūt nereikia.
Tik ragauti, ragauti.
KILMĖ: Kolumbija. Caldas, Finca La Cristalina
AUGIMO AUKŠTIS: 1650 m
PORŪŠIS: Caturra
APDIRBIMAS: Džiovinta (natural)
SKRUDINIMAS: Šviesus
POSKONIAI: Raudonasis serbentas, pasiflora, mandarinas, krembriulė.
Luis Anastasio Castro sekė savo prosenelių pėdomis ir vienas pirmųjų sukūrė mikro malūną, kuriame kasdien dirba su savo šeima. O Castro šeima įsikūrusi Tarrazu regione ne šiaip sau: vietos klimatui būdingi du itin ryškūs metų laikai (7 mėn. trunkantis lietus ir 5 mėn. trukmės sausasis sezonas), kurie kavos uogoms padeda pražysti kartu. Be mikro malūno, Luiso šeima turi ir mažą skrudintuvą bei kavinę San Pablo mieste. O Luiso sūnus, pavadintas tėčio vardu, ne tik moko baristos amato vietos pradinėje mokykloje, tačiau ir išdidžiai dalyvauja Kosta Rikos baristų čempionate.
Kilmė: Kosta Rika. Tarrazu
Augimo aukštis: 1800 m
Porūšis: Catuai
Apdirbimas: Red honey
SKRUDINIMAS: Šviesus – vidutinis
Poskonis: Karamelė, vyšnia. Saldi, kreminė, sodri.
Dar viena mūsų lentynų senbuvė, tik šį kartą – Afrikos atstovė. Tokį statusą užsitarnavusi ne veltui: Kibirigwi kooperatyvo plantacijos išsidriekusios nedideliame plote, palei upę ir tokios jau nuo 1964-ųjų. O kooperatyvo nariai ypač reiklūs rezultatui: kavamedžius augina bendradarbiaudami ir konsultuodamiesi su vietine kavos tyrimų stotimi.
Kilmė: Kenija. Kirinyaga, Kibirigwi
AUGIMO AUKŠTIS: 1600 m
Porūšis: SL28, SL34, K7, Ruiru 11
Apdirbimas: Plautas (washed)
SKRUDINIMAS: Šviesus
Poskonis: Avietė, rabarbaras, sultinga.